Skip to content
HEG_Ankomst_opt_3-wide
Fonden for Håndværkskollegier har ansat en erfaren forstander til det kommende Håndværkskollegium i Herning.

Fonden for Håndværkskollegier, der står bag det kommende byggeri til cirka 300 millioner kroner på Svanekevej i Herning, har ansat en erfaren forstander, der fra april skal i gang med at forberede både det faglige og sociale liv på det kommende kollegium for ambitiøse unge under håndværksuddannelse.

Flemming Moestrup har mere end 25 års erfaring med uddannelse af unge, senest som kollegieleder af Kold College i Odense de seneste ni år. Han tiltræder den nye stilling 1. april 2022.

”Det er en fantastisk mulighed at få lov til at starte noget nyt op helt fra bunden af. Jeg har svært ved at få armene ned over dette enestående projekt og rammerne omkring det kommende kollegie. Det er helt unikt. Her bliver der mulighed for, sammen med de unge, at skabe nogle helt særlige rammer for deres uddannelse og dannelse. Her kommer unge med ambitioner og et bevidst valg om deres håndværksuddannelse, og jeg glæder mig til at udvikle stedet sammen med dem,” siger Flemming Moestrup.

Håndværkskollegiet i Herning får 70 studieboliger, grupperet omkring det centrale rum i midten af den runde bygning. På kollegiet vil der desuden være værksteder og et miljø, der skal give de unge lyst til, og muligheder for, at udfolde deres håndværksmæssige talenter sammen med andre unge. Eleverne skal søge om optagelse på kollegiet.

”Boligerne er større. Der er værksteder, hvor de unge kan nørde i fritiden. Der er alle muligheder for at skabe de optimale rammer for de unge håndværksstuderende. Det er helt unikt, og jeg glæder mig,” siger Flemming Moestrup.

Det kommende kollegie ligger i tæt forbindelse med erhvervsuddannelserne på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, og der kommer til at være et naturligt samspil mellem skolen og kollegiet om både talentudvikling og understøttelse af gode relationer på tværs af fag.

Kristian May, der er direktør for BRFfonden og Fonden for Håndværkskollegier glæder sig over udnævnelsen af den nye forstander.

”Flemming har både den erfaring og indsigt i arbejdet med unge mennesker, som vi efterspørger, og som er afgørende for at skabe det rette miljø på Håndværkskollegiet i Herning. Med Flemming i spidsen har kollegiet alle muligheder for at kunne bidrage til at sikre vores store og stolte håndværks-traditioner,” siger Kristian May.

Desværre uddanner færre og færre unge sig inden for håndværksfagene, og vi risikerer i fremtiden at mangle unge, kompetente håndværkere, når de ældre i branchen går på pension. Derfor valgte BRFfonden i 2019 at påbegynde uddelinger af op imod en milliard kroner til at få bygget en række unikke kollegier for fremtidens håndværkere. De tre kollegier etableres i henholdsvis Horsens, Herning og Roskilde og etableres via Fonden for Håndværkskollegier.

”Kollegierne skal være med til at styrke respekten omkring håndværksfagene og bidrage til at skabe et mere prestigefyldt image omkring håndværket for at tiltrække flere unge til uddannelserne,” siger Kristian May.

Håndværkskollegiet i Herning forventes at stå færdigt og være klar til indflytning i 2025.

Appointment Form