Skip to content
Eksterioer-Central-wide

Om kollegierne

Håndværkskollegiet i Horsens

I 2023 står Håndværkskollegiet i Horsens færdigt. Med håndværk i topkvalitet og lækre materialer skal kollegiet give kommende håndværkerlærlinge rammer til at bevare og udvikle den stolte danske håndværkstradition.

Håndværkskollegiet i Horsens er det første af tre håndværkskollegier, som opføres af Fonden for Håndværkskollegier stiftet af BRFfonden.

Kollegiet kommer til at ligge i Godsbanekvarteret i det centrale Horsens; altså arealerne omkring baneterrænet mellem Vestergade i nord og Bygholm Parkvej i syd. Det er DSB Ejendomme, der har stået for helhedsplanen for det gamle godsbaneareal, og det nye område skal ifølge planen være hjem for 1.500 mennesker og bl.a. huse flere uddannelsesinstitutioner i Horsens Campus og forskellige kulturtilbud; sidstnævnte især centreret omkring kulturhuset Platform K.

Det er altså her, midt i Horsens’ nye bydel, hvor kulturhistorie, industri og natur forenes, at fremtidige håndværkerlærlinge kan komme til at bo. Der bliver plads til 84 beboere, og foruden boliger bliver der værksteder at boltre sig i, fællesarealer at hygge sig på og faglige vejledere at konsultere. Ja, man må godt få associationer til en højskole, det er nemlig faghøjskolerne, der har været inspirationen til håndværkskollegierne. Alt sammen for at understøtte, den faglige kvalitet og stolte tradition, som fremtidens danske håndværkere bygger deres uddannelse på.

Håndværkskollegiet i Horsens er tegnet af CUBO/Danø Arkitekter. Kollegiet kommer til at bestå af flere separate, kubeformede bygninger adskilt af haveområder og stier, og bliver opført i murværk og med en markant tagkonstruktion i tømmer. Værksteder og fællesarealer bliver placeret ud mod gaden, sådan at håndværkskollegiet – både bygningsmæssigt og qua den aktivitet, der kommer til at foregå der – kan fremstå som et levende katalog i gode håndværksmæssige, arkitektoniske og materialemæssige løsninger. Selve boligarealerne befinder sig længere inde i området midt i et haveområde. I midten vil der blive anlagt et regnvandsbassin med broer og træbrygger.

Byggeriet ventes at stå færdigt i 2023, hvor kollegiets nye beboere kan flytte ind. Følg med i opførelsen af dette og de øvrige kollegier her.

Du kan også besøge kollegiets egen hjemmeside her.

Ledelse

Appointment Form