Skip to content

Galleri: Prøvekonstruktion af taget på Håndværkskollegiet i Horsens

horsens_mockup-14
Se billeder fra byggepladsen i Horsens, hvor en prøvekonstruktion af en del af kollegiets tag i 1:1-størrelsesforhold blev bygget for at sikre byggeriets kvalitet og stabilitet.

Et af de mest karakteristiske elementer ved Håndværkskollegiet i Horsens er den omfattende og komplekse tagkonstruktion på kollegiets hovedbygning. Konstruktionen er delvist inspireret af de historiske bygninger omkring banelegemet i Horsens og bliver synlig både ude- og indefra kollegiet.

Med konstruktionsmæssige løsninger i så stor skala er det praksis, at entreprenør og håndværkere forud for selve arbejdet laver en såkaldt “mockup” eller prøvekonstruktion. Her udføres en mindre del af den samlede løsning i 1:1-størrelsesforhold. Dette gøres for at teste for eventuelle, uforudsete udfordringer med eksempelvis bæreevne eller samlinger, og er dermed en central del af kvalitetssikringen og planlægningen af større byggerier.

Denne vinter blev omtrent en 43. del af den samlede tagkonstruktion på kollegiet udført og opstillet på byggepladsen i Horsens. Se også videoen, hvor projektdirektør i CASA A/S, Ib Høgsberg, fortæller om processen, herunder:

Appointment Form