Skip to content

Håndværkskollegiet i Horsens: Sådan skal de fremtidige kollegianere tiltrækkes

hh_marketing
Håndværkskollegiet i Horsens skal efter planen tage imod de første beboere i januar 2024 og åbnede i november 2022 for ansøgere. Det er en bred vifte af indsatser – lige fra fysiske møder med håndværksmestre og lærlinge til deltagelse på DM i Skills 2023 og strategiske samarbejder med etablerede personligheder fra branchen – som er med til at drive interessen for kollegiet og trække flere ansøgere til.

2023 bliver et afgørende år for Håndværkskollegiet i Horsens: Her skal det første hold af kommende kollegianere sammensættes frem mod afleveringen af byggeriet næste vinter. Forstander Carl Schneider modtager løbende ansøgninger, ligesom han har fået sat navn på den første lærling, der efter planen skal flytte ind på kollegiet om lidt over et år. Der er desuden stor interesse fra en række andre lærlinge. For at øge interessen og opnå flere ansøgninger bliver der i løbet af 2023 skruet markant op for kommunikationsindsatsen omkring kollegiet på tværs af en række kanaler og platforme.

Kollegiet får blandt andet sin egen stand på DM i Skills 2023, der løber af stablen fra 2. – 4. februar i Fredericia. DM i Skills er det årlige Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne, hvor unge lærlinge og elever dyster om at blive de bedste inden for deres fag. Her kan unge, der enten er i gang med eller overvejer at tage en uddannelse inden for bygge- og anlægsfagene, høre mere om kollegiet og dets tilbud.

”Skills er et meget vigtigt udstillingsvindue for os. Foruden de hundredvis af dygtige og engagerede deltagere i selve konkurrencen besøges arrangementet af mange andre lærlinge og unge med interesse for erhvervsuddannelserne. Samtidig deler vi ambitionen om at sætte et positivt fokus på håndværksfagene og inspirere lærlingene til at yde deres bedste, så derfor er det helt naturligt for os at være til stede her,” siger Carl Schneider.

Derudover har kollegiet udvalgt Nikolaj Kirk, forstander for Aagard-Thy, center for traditionelt håndværk, Dennis Nielsen, også kendt som ’Tømrerlusen’ og ejer af det bæredygtige tømrerfirma TræVærk, og komiker og tømrer Anders Nielsen som ambassadører for kollegiet. Man har desuden indgået et samarbejde Sif Steendahl Grandorf, som er stifter og ejer af virksomheden LeSifre Design. Alle fire har hver deres tilgang til håndværksfaget og en betydelig platform inden for branchen. Allerede i 2022 er der gennemført en række aktiviteter, hvor de sætter fokus på det kommende kollegie.

Du kan se et eksempel på, hvad der blandt andet er kommet ud af samarbejderne, herunder:

”Det har været vigtigt for os at nå ud til målgruppen gennem nogle personer, som har en etableret platform og en passion, der skinner igennem og er relevant i forhold til håndværksfagene. Dels giver det en større troværdighed end traditionelle reklamer, og dels har de mulighed for at gå mere i dybden med emnet på deres egne kanaler. Stort set alle, vi taler med i håndværksbranchen, er positivt stemt overfor kollegiet, og branchen vil gerne hjælpe med at markedsføre kollegiet. Derfor forventer vi også, at vi udvider listen over samarbejdspartnere og ambassadører i 2023,” siger Bo Carstensen, der er marketing manager hos reklamebureauet Bubble. Bubble samarbejder med Håndværkskollegiet i Horsens om lokal markedsføring og tiltrækning af fremtidige beboere.

Han fremhæver samtidig, at det fysiske møde med potentielle beboere, uddannelsesvejledere og andre aktører fra håndværksfagene spiller en vigtig rolle i forhold til at skabe relationer og påvirke beslutninger hos de fremtidige beboere. Derfor har Carl Schneider allerede aflagt en lang række besøg på lokale og regionale uddannelsesinstitutioner og haft rundvisninger på byggepladsen.

Planen er at øge indsatsen yderligere i løbet af foråret og sommeren, i takt med at byggeriet skrider frem, og kollegiet fremstår mere færdigt og håndgribeligt for målgruppen.

Fakta om håndværkskollegiet

Bygherre: Fonden for Håndværkskollegier
Arkitekt: Cubo Arkitekter og Danø Arkitektur
Landskabsarkitekt: Schønherr
Ingeniørrådgiver: Tri-Consult A/S
Totalentreprenør: Nordstern, tidligere CASA
Byggeriet består af: 72 kollegieboliger på et areal af 7.000 m2, værkstedsfaciliteter og fællesarealer samlet set fordelt på 15.000 m2.
Samlet anlægssum: ca. 300 mio. kr.
Byggeperiode: august 2021 til december 2023

Appointment Form