Skip to content

Herning får BRFfondens andet håndværkskollegium

herning-raadhus-foto-af-tobias-noergaard-pedersen-herning-kommune-2
Det bliver Herning, der bliver hjemby for BRFfondens andet håndværkskollegium. Kollegiet kommer til at huse 84 håndværkerlærlinge og vil stå klar til indflytning i 2024.

Det andet af i alt tre planlagte håndværkskollegier i danske byer kommer til at ligge på Svanekevej i Herning. Kollegiet skal, foruden boliger til fremtidens håndværkerlærlinge, rumme værksteder med tilknyttede vejledere, en forstander og fællesarealer ude såvel som inde.

Det er BRFfonden, der står bag Fonden for Håndværkskollegier, som opfører de tre kollegier. Idéen bag er at styrke den danske håndværkstradition ved at skabe fornyet stolthed omkring håndværksfagene.

BRFfondens administrerende direktør Kristian May siger:
Vi vil skabe fornyet stolthed om håndværksfagene og en måde at gøre det på, er at sikre de bedste rammer for dem, der udfører fremtidens boliger og byggeri. Ved at bygge Håndværkskollegier sender vi et klart signal om at give håndværket den prestige og anerkendelse, som det fortjener, så flere unge mennesker finder det interessant at blive håndværker.

Herning Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg godkendte mandag projektplanerne, hvilket betyder, at BRFfonden og Herning Kommune allerede er langt fremme med planerne om et nyt Håndværkskollegie i Herning. Hernings borgmester Lars Krarup udtaler:
Jeg er tilfreds og stolt over projektet med Håndværkskollegiet, som skal opføres i Herning. I Herning begynder mere end 2000 unge mennesker hvert år på en uddannelse, og det er helt afgørende, at de unge, der vil gå håndværkervejen, får optimale muligheder for at udfolde deres evner og talent, og det vil projektet her i den grad støtte op om, siger borgmester Lars Krarup (V).

Håndværkskollegiet kommer med sin beliggenhed på Svaneke vej til at ligge i tæt forbindelse med erhvervsuddannelserne på Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier, og det er tanken, at der vil opstå et miljø med samspil omkring talentudvikling og at det kan understøtte samarbejdet fagene imellem.

Fonden er allerede i gang med at bygge et håndværkskollegie i Horsens, og vil i de kommende år etablere i alt tre håndværkskollegier i Danmark. Optagelse på håndværkskollegierne sker efter ansøgning. Det er endnu ikke offentliggjort, hvor det tredje håndværkskollegium kommer til at ligge.

Appointment Form