Skip to content

Håndværkskollegiet i Horsens får ny forstander

JP_portræt_01
Fonden for Håndværkskollegier har ansat Jens Peter Stou som forstander for Håndværkskollegiet i Horsens.

Fonden for Håndværkskollegier har ansat Jens Peter Stou som ny forstander for Håndværkskollegie i Horsens. Han er tiltrådt pr. 1. januar, er uddannet arkitekt og siden tømrer og kommer gennem sin baggrund som faglærer på Herningsholm Erhvervsskole med mange års erfaring med både relationer, fællesskab og faglighed i arbejdet med unge mennesker.

Når de første håndværkerelever efter planen flytter ind på Håndværkskollegiet i Horsens til marts, bliver det Jens Peter Stou, der som forstander skal lede kollegiet og være med til at skabe kollegiets hverdag, fællesskab og traditioner sammen med beboerne.

Han er pr. 1. januar 2024 tiltrådt stillingen og har inden da arbejdet som tømrerfaglærer på Herningsholm Erhvervsskole, hvor han ud over undervisningen også har arbejdet indgående med at udvikle skolens EUX-uddannelse. Han er uddannet arkitekt og sidenhen tømrer og kender derfor håndværksfagene både inde- og udefra.

“Jeg glæder mig enormt meget til at møde de unge mennesker, der skal være med til at forme kollegiet og dagligdagen her – og ikke mindst skabe en tryg og sund kultur omkring det gode håndværk og tilværelsen som ung håndværker. Jeg tog selv en tømreruddannelse som voksenlærling, og jeg kommer med det narrativ, at håndværksfag er med til at åbne verden. Håndværkskollegiet er en enestående mulighed for at give flere unge mennesker den oplevelse,” siger Jens Peter Stou. 

Han flytter ind i håndværkskollegiets forstanderbolig sammen med sin kone og kommer derfor helt tæt på de unge beboeres hverdag som en synlig og gennemgående skikkelse sammen med kollegiets fem mentorer. 

Kollegiedirektør i Fonden for Håndværkskollegier, Anne Sophie Madsen, glæder sig over ansættelsen:

“Vi går nu ind i en fase, hvor opbygningen af hverdagen og kulturen på håndværkskollegiet bliver den allervigtigste opgave for os. I den sammenhæng er Jens Peters gode blik for relationer og hans erfaring med unge mennesker helt afgørende, og jeg er overbevist om, at han kan skabe det trygge fællesskab på kollegiet, som vi ønsker os, og samtidig opbygge stærke samarbejder med bl.a. skoler og virksomheder i og omkring Horsens,” siger hun.

Håndværkskollegiet i Horsens tager imod de første beboere d. 1. marts 2024.

Yderligere information

 

For yderligere kommentarer, kontakt venligst:

Anne Sophie Madsen, kollegiedirektør i Fonden for Håndværkskollegier
Tlf.: 2628 7393
E-mail:
asm@ffhk.dk

 

Appointment Form