Skip to content

Håndværkskollegiet i Horsens er nu afleveret

horsens_overdragelse-9_16_9
Fonden for Håndværkskollegier har nu overtaget Håndværkskollegiet i Horsens fra totalentreprenøren Nordstern.

Lige inden jul sidste år blev byggeriet afleveret fra totalentreprenør Nordstern til Fonden for Håndværkskollegier. Dermed er Håndværkskollegiet i Horsens nu gået ind i en ny fase, hvor kollegiet skal tages i brug, og der skal sikres en god overgang fra byggeprojekt til hjem for unge håndværkerelever.

Den 22. december 2023 blev Håndværkskollegiet i Horsens formelt afleveret fra totalentreprenør Nordstern til Fonden for Håndværkskollegier. Det skete ved en mindre ceremoni, hvor nøglerne til byggeriet blev overdraget.

Dermed er kollegiet nu overgået fra at være et byggeprojekt til at kunne tages i brug af de første beboere til foråret.

“Afleveringen af byggeriet er på mange måder en stor dag for os som bygherre. Nu går kollegiet fra byggeprojekt til et hjem og en social ramme for unge mennesker. Samtidig markerer det virkeliggørelsen af vores håndværksmæssige og arkitektoniske vision, som kun har kunnet lade sig gøre takket være vores gode samarbejde med totalentreprenøren og de mange dygtige håndværkere og underleverandører på projektet,” siger Kristian May, direktør i Fonden for Håndværkskollegier. 

Hos Nordstern er de også begejstrede over nu at have krydset målstregen for byggeprojektet:

“Det her byggeri har betydet rigtig meget for os som totalentreprenør. Både fordi byggeriet i sig selv er interessant rent håndværksmæssigt og arkitektonisk, og fordi samarbejdet med bygherre på mange måder også har været unikt. Vi tror på, at håndværkskollegiet bliver en stor succes, både for de kommende beboere og for Horsens som by og lokalområde,” siger projektdirektør i Nordstern, Ib Høgsberg.

Frem mod 1. marts 2024 færdiggøres byggeriet af Nordstern i samarbejde med Fonden for Håndværkskollegier. Herefter tages kollegiet i brug, og de første beboere flytter ind. 

“Ud over de sidste justeringer og afslutninger på selve byggeriet har vi nu én afgørende opgave for kollegiet: At sikre det gode og sunde fællesskab for de kommende beboere. Derfor har vi også nu ansat en ny forstander, og vi kommer de kommende uger og måneder til at køre flere forløb med de første beboere, hvor de kan få sat ansigt på hinanden og være med til selv at sætte retning og rammer for livet og hverdagen på deres kommende hjem,” siger Anne Sophie Madsen, kollegiedirektør i Fonden for Håndværkskollegier.


Håndværkskollegiet i Horsens er opført af Nordstern på vegne af Fonden for Håndværkskollegier, teget af CUBO/Danø Arkitektur og finansieret af BRFfonden.


For yderligere kommentarer, kontakt venligst

Kristian May
Direktør i Fonden for Håndværkskollegier
Mobil: 50605438
Mail: may@ffhk.dk

Appointment Form