Skip to content

Håndværkskollegiet i Herning fejrer rejsegilde

rejsegilde-14
Tirsdag d. 4. juni blev håndværkerne fejret på byggepladsen på Svanekevej i det nordlige Herning, da Håndværkskollegiet i Herning fejrede rejsegilde. Dermed runder opførelsen af kollegiet, der har været i gang siden marts 2023, et skarpt hjørne frem mod den forventede ibrugtagning i efteråret 2025.

“Vi er nu kommet et afgørende skridt nærmere realiseringen af visionen for Håndværkskollegiet i Herning og vores høje ambitioner på de kommende beboeres vegne. Det er på mange måder et markant byggeri både arkitektonisk og håndværksmæssigt, og det er en fornøjelse, at man nu for alvor kan se konturerne af det færdige kollegie, og ikke mindst resultatet af dygtige håndværkeres arbejde, når man kommer forbi byggepladsen,” siger Kristian May, der er direktør i Fonden for Håndværkskollegier og BRFfonden, som henholdsvis opfører og finansierer kollegiet.

Opførelsen af kollegiet er et tæt samarbejde mellem mange forskellige faggrupper, og blandt de mere markante løsninger i byggeriet finder man bl.a. den særegne, ellipseformede tagkonstruktion, skillevægge og etageadskillelser i CLT, konstruktioner i limtræ og flere hundrede tusinde genanvendte mursten. Mere atypiske materialer såsom skifer og granit kommer også til at spille væsentlige roller i byggeriet.

I spidsen for det samlede byggeprojekt står den herningensiske virksomhed C.C. Contractor, der har totalentreprisen for byggeriet. 

“For en totalentreprenør som os, og ikke mindst for håndværkerne på pladsen, er rejsegildet altid en festdag. Men at kunne fejre et byggeri med det her ambitionsniveau i alt fra materialer til udførelse til klimavenlige løsninger er alligevel noget særligt. Vi kan mærke, at alle lige fra bygherre til underentreprenører til de enkelte håndværkere, der bidrager med faglighed og løsninger hver dag, er dybt engagerede i det her projekt. Derfor glæder vi os også til at tage hul på næste etape i byggeriet,” siger Claus Minds, projektchef hos C.C. Contractor.

Håndværkskollegiet i Herning ligger et stenkast fra Herningsholm Erhvervsskole og bliver det andet ud af foreløbigt tre nye kollegier særligt målrettet unge under håndværksuddannelse. Det første kollegie, Håndværkskollegiet i Horsens, blev taget i brug dette forår, da de første lærlinge flyttede ind. Det tredje kollegie, Håndværkskollegiet på Musicon, ventes at stå færdigt i 2027.

Fakta om Håndværkskollegiet i Herning

Bygherre: Fonden for Håndværkskollegier

Sponsor: BRFfonden

Arkitekt: Dorte Mandrup

Ingeniørrådgiver: Artelia A/S

Totalentreprenør: C.C. Contractor A/S

Byggeriet består af 70 kollegieboliger med plads til i alt 84 beboere, en forstanderbolig, fem fælles værksteder og fællesarealer på et samlet areal på ca. 9.000 kvm, fordelt på ca. 21.000 kvm grund.

Byggeriet skal DGNB Guld-certificeres med tillægget Diamant.

Samlet anlægssum: ca. 350 mio. kr. ex moms

Byggeperiode: marts 2023 til efteråret 2025

Appointment Form