Skip to content

Genbrugstegl får nyt liv i moderne byggeri

mursten-9-1200px
”Det er måske svært at forestille sig, når man kigger på billederne af gamle mursten i en stor bunke, men om få år vil det første kollegie i Horsens stå klar, bygget af tegl fra nedrevne bygninger. I samarbejde med Gamle Mursten ApS vil vi give nyt liv til gammel tegl og dermed bringe danske byggehistorie ind i Håndværkskollegiet i Horsens”, siger direktør i Fonden for Håndværkskollegier, Kristian May.

Gamle Mursten ApS specialiserer sig, som de eneste på markedet, i rensning og genbrug af mursten og er dermed frontløber på sit felt ift. at spare klimaet for CO2 i byggeriet. Der anvendes hverken kemikalier eller vand ved rensningen, men derimod vibrationer, hvilket både skåner miljøet for udledning af farlige kemikalier og overforbrug af vand.

I vores valg af materialer har vi fokus på, at prioritere bæredygtige løsninger og virksomheder, som specialiserer sig i unikke metoder og filosofier. Derfor er vi stolte af at arbejde sammen med en virksomhed som Gamle Mursten ApS, som er et godt eksempel på, at bæredygtighed ikke nødvendigvis betyder kompromis med kvaliteten af materialet.

I anvendelsen af gamle mursten lader vi også den kulturhistoriske værdi tale og inspirere. Håndværkskollegiet i Horsens vil således på en og samme tid være et katalog af moderne håndværksmæssige og materielle løsninger og en kulturhistorisk inspirationskilde med rod i den danske håndværkstradition.

Appointment Form