Skip to content

Vinder af arkitektkonkurrence om håndværkskollegium fundet

streg
Danø | CUBO arkitekter er vindere af konkurrencen om at tegne det første af fondens foreløbig tre håndværkskollegier beliggende i Horsens.

Håndværkskollegierne er til unge som tager en håndværksmæssig uddannelse primært indenfor byggeri. Kollegierne skal medvirke til at styrke respekten omkring, og skabe et positivt image af, håndværksfagene og dermed tiltrække flere unge til uddannelserne.

Fonden har et højt ambitionsniveau for Håndværkskollegierne både i forhold til de fysiske rammer, som skal demonstrere dansk byggeskik og arkitektur på højeste niveau og kvalitet, men også i forhold til de faciliteter, der tilbydes, den måde kollegiet organiseres på og den hverdagskultur, det skal være rammen omkring.

Der var indbudt tre arkitektteams til at byde på opgaven og den endelige udvælgelse fandt sted efter præsentation af de forskellige løsningsforslag. Danø | CUBO arkitekter formåede på bedste vis at virkeliggøre den vision, som hidtil kun var abstrakt tanker og nedskrevet på papir med ord.

ILLUSTRATION: CUBO arkitekter og Danø Arkitektur.

Appointment Form