Skip to content

C.C. Contractor skal opføre Håndværkskollegiet i Herning

Fællesrum
Fonden for Håndværkskollegier indgår totalentreprisekontrakt med C.C. Contractor A/S, der er baseret i Herning og har årtiers erfaring med projekt- og byggestyring.

Til foråret går byggeriet af Danmarks næste håndværkskollegium, Håndværkskollegiet i Herning, i gang. Til at forestå opførelsen af kollegiet har Fonden for Håndværkskollegier valgt C.C. Contractor som totalentreprenør. Det bliver dermed en erfaren spiller med mere end 50 års ekspertise inden for projekt- og byggestyring i både Herning og resten af landet, som skal stå i spidsen for byggeriet.

C.C. Contractor blev grundlagt i 1971 og er medlem af Rådet for Bæredygtigt Byggeri, som arbejder for at fremme bæredygtighed i bygge- og ejendomsbranchen. Derfor har C.C. Contractor indgående viden og kompetencer på området, som bliver særdeles relevant for Håndværkskollegiet i Herning, der skal DGNB Guld-certificeres med tillægget Diamant.

”Vi er meget glade for at have indgået en totalentreprisekontrakt med C.C. Contractor, som vi allerede har samarbejdet med omkring kollegiet siden sidste vinter. C.C. Contractor kommer med mange års ekspertise, ikke mindst inden for bæredygtigt byggeri, som er en helt afgørende dagsorden, vi skal lykkes med i forhold til opførelsen af de nye håndværkskollegier – også i Herning. Samtidig har de den lokale forankring og indsigt, som også er vigtig for os, når vi bygger,” siger Kristian May, direktør i Fonden for Håndværkskollegier.

Fonden for Håndværkskollegier og C.C. Contractor indgik allerede i februar 2022 en samarbejdsaftale med henblik på at få totalentreprenøren tidligt involveret i byggeriet, og dermed også etablere et samarbejde og dialog med arkitekterne bag kollegiet. Ambitionen her har været at sikre den højest mulige kvalitet i det færdige byggeri.

”Håndværkskollegiet bliver  en utrolig spændende opgave og et helt unikt byggeri, som vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med. Vi har sammen med bygherren og rådgiverne været med i et spændende forløb omkring projektering og udvikling af projektet, således at vi i samarbejde har fundet de bedste løsninger for projektet. Samtidig er vi glade og stolte over, at Fonden for Håndværkskollegier har valgt os som samarbejdspartner på opgaven, og at vi på den måde kan være med til præge vores lokalområde med et flot, bæredygtigt byggeri der har fokus på det gode håndværk,” siger Claus Minds, projektchef i C.C. Contractor.

Håndværkskollegiet kommer til at ligge på Svanekevej i det nordlige Herning og får en placering tæt ved Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Kollegiet kommer til at rumme 70 boliger til lærlinge, en forstanderbolig, samt fællesfaciliteter i form af bl.a. værksteder, hvor de unge kan udvikle deres fag.

Opførelsen af kollegiet begynder efter planen i marts 2023, og byggeriet forventes afsluttet i 2025.

Fakta: Om Håndværkskollegiet i Herning

Bygherre: Fonden for Håndværkskollegier

Arkitekt: Dorte Mandrup

Ingeniørrådgiver: MOE A/S

Totalentreprenør: C.C. Contractor A/S

Byggeriet består af 70 kollegieboliger, en forstanderbolig, samt værkstedsfaciliteter og fællesarealer på et samlet areal på ca. 9.000 kvm, fordelt på ca. 21.000 kvm grund.

Byggeriet skal DGNB Guld-certificeres med tillægget Diamant.

Samlet anlægssum: ca. 350 mio. kr. ex moms

Byggeperiode: marts 2023 til sommer 2025

Yderligere information

For yderligere kommentarer, kontakt venligst:

Kristian May, direktør i Fonden for Håndværkskollegier
Tlf.: 5060 5438
E-mail:
may@ffhk.dk

Claus Minds, projektchef, C.C. Contractor
Tlf.: 96
27 2150
E-mail:
claus@cc-contractor.dk

Appointment Form