Fredag d. 1. marts blev en historisk dag for det første håndværkskollegie, da Håndværkskollegiet i Horsens officielt åbnede dørene for de første unge håndværkerelever, der nu kan kalde sig beboere. Nu begynder arbejdet med at definere kulturen og fællesskabet på stedet.
Fredag d. 1. marts og resten af weekenden stod i indflytningens tegn på Håndværkskollegiet i Horsens. Det nyopførte kollegie er en hyldest til det gode håndværk og de mange faggrupper, der har bidraget til byggeriet. Nu er det også hjem for i alt 16 unge håndværkerelever, der er rykket ind i to af byggeriets i alt seks fælleshuse.
Kollegiet har plads til 84 beboere i alt, men det er en strategi fra fondens og kollegieledelsens side at åbne i etaper frem for at fylde op fra dag ét.
“Håndværkskollegiet er mere end et sted at bo. Det handler om at skabe en ny slags bevægelse og kultur blandt unge mennesker, der tager en håndværksuddannelse, der sætter fællesskabet i højsædet. Min fornemmeste opgave det næste stykke tid er at understøtte beboerne og hjælpe dem med at forme deres nye hverdag på kollegiet. Derfor har vi også bevidst lagt ud med at åbne for to af husene her i begyndelsen, så vi har rum til at lære hinanden at kende og få skabt et godt fundament,” siger Jens Peter Stou, der er forstander for Håndværkskollegiet i Horsens.
I løbet af forsommeren er det planen, at et tredje hus på håndværkskollegiet skal tages i brug. Sideløbende skal de første beboere have mulighed for at falde til og samtidig selv at skabe en god ramme for livet og hverdagen i deres nye hjem.
“Vi skal definere alting fra bunden sammen med beboerne – alt fra husorden til indretning af fællesarealer til hvilke traditioner og sociale begivenheder, der skal præge vores kollegie. Beboerne skal selv finde ud af, hvordan de gerne vil bygge en hverdag op sammen. Det er med til at skabe et naturligt fællesskab fra begyndelsen og give beboerne mest muligt ejerskab over stedet på sigt,” siger kollegiedirektør i Fonden for Håndværkskollegier, Anne Sophie Madsen.
Den mere langsigtede plan for kollegiet er at udleje alle 72 boliger over det næste års tid. De fleste af boligerne er et-værelses, mens en lille del er to-værelses, der f.eks. kan bebos af par.
Håndværkskollegiet i Horsens er opført af Nordstern på vegne af Fonden for Håndværkskollegier, tegnet af CUBO/Danø Arkitektur og finansieret af BRFfonden.
For yderligere kommentarer, kontakt venligst
Anne Sophie Madsen
Kollegiedirektør i Fonden for Håndværkskollegier
Mobil: 26287393
Mail: asm@ffhk.dk