Skip to content

Danmarks første håndværkskollegie er nu blevet indviet

horsens_indvielse-8
3. april blev Håndværkskollegiet i Horsens officielt indviet. Se billeder fra dagen og læs mere.

3. april blev Håndværkskollegiet i Horsens indviet ved et arrangement for bl.a. pressen og inviterede virksomheder og organisationer. Kollegiets forstander, mentorer og beboere var værter for gæsterne, der fik en rundtur på både værksteder og fælleshuse.

I begyndelsen af marts måned flyttede de første beboere ind på to af de i alt seks fælleshuse på Håndværkskollegiet i Horsens. Nu er kollegiet blevet officielt indviet og vist frem til bl.a. pressen, samarbejdspartnere og en række andre organisationer og virksomheder. 
 

Det skete ved et arrangement onsdag d. 3. april, hvor bl.a. borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen og direktør for Learnmark Horsens, Niels Yde, holdt taler. Derudover var kollegiets forstander, mentorer og beboere værter for gæsterne til en ‘tour de chambre’ rundt på bl.a. værksteder og fælleshuse. 

Fremtidens håndværkere får en helt unik læretid på kollegiet. For med forstander, mentorer, værksteder og fællesaktiviteter bliver der lagt vægt på, at kollegiet bliver mere end et sted at bo:

“Vores store ambition og forhåbning er, at vi kan skabe et attraktivt ungdomsmiljø baseret på stærke sociale og faglige fællesskaber. Fremtidens danske håndværkere skal mærke, at deres fag er attraktive, vigtige og prestigefulde. Håndværkskollegierne bliver en vigtig del af at styrke den følelse og bidrage til fællesskab og trivsel på uddannelserne og i sidste ende få flere unge til at vælge en håndværksuddannelse”, siger kollegiedirektør i Fonden for Håndværkskollegier, Anne Sophie Madsen.

I det kommende år vil Fonden for Håndværkskollegier, med kollegiets forstander Jens Peter Stou i spidsen, arbejde tæt sammen med de nye beboere om at definere både traditioner og kultur samt regler for fællesskabet på kollegiet. Sideløbende vil kollegiet gradvist blive fyldt op.

Frem mod 2027 opfører Fonden for Håndværkskollegier yderligere to kollegier til håndværkerelever. Kollegierne kommer til at ligge i henholdsvis Herning og Musicon-bydelen i Roskilde og finansieres af BRFfonden.

Appointment Form